Programkereső

Zárul a „Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése” című, EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt

  • 2021.03.29.

A „Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése” című, EFOP-1.6.3-17-2017-00005. azonosítószámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg, melynek során a mintegy 65 millió forintos projekt végső kedvezményezettjei a mélyszegénységben élők, a romák, a nők, a gyermekek, az idősek, a fogyatékkal élők. A projektet a Fejér Megyei Önkormányzat azért indította el, hogy hozzájárulhasson a kihívásokkal küzdő lakosok életének javításához. A projekt 39 hónapos megvalósítási időszaka a célcsoportokat érintő intézkedésekre, társadalmi folyamatokra összpontosított.

A Fejér Megyei Felzárkózási Fórum utolsó, online záró ülése 2021. március 29. napján kerül megtartásra. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke értékelése szerint a 39 hónapos megvalósítási időszaka alatt 6 fórum, 12 munkacsoport ülés, és a 12 közösséget erősítő rendezvény, továbbá egy nagy sikerű esélyteremtési konferencia megtartására került sor. 

A projekt alatt a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közreműködésével közösen valósult meg az esélyteremtő attitűdformáló képzés az országban egyedülálló módon mindösszesen 106 résztvevővel, melyen részt vettek a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal dolgozói is.

Készült egy módszertani kiadvány is, mely tartalmazza megyénk lakosai részére elérhető, a megye területén már sikeresen működő, megvalósult felzárkóztatást elősegítő modellprogramokat.

A program két legfontosabb eredménye a Szolgáltatási Út Térkép, és a Megyei Esélyteremtő Paktum, melyek széleskörű egyeztetést követően jöttek létre. Ezek a dokumentumok alapot fognak biztosítani a 2021-2027-es európai uniós programozási időszakban az esélyteremtéssel, esélyegyenlőséggel kapcsolatos tevékenységek megvalósításához.

A projektről további információ a Fejér Megyei Önkormányzat www.fejer.hu honlapján érhető el.

EFOP-1.6.3-17-2017-00005
Fejér megyei felzárkóztatás-politikai együttműködés fejlesztése

Fejér Megyei Önkormányzat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke