Programkereső

Anyáknapi dalok, amiktől szem nem marad szárazon

  • 2020.04.30.

Szívszorító belegondolni, hogy a koronavírus miatt idén sokezer ember nem ölelheti át édesanyját anyák napján. Minden esetre, ha csak virtuálisan is, emlékezzünk meg arról, amit értünk tettek és küldj te is édesanyádnak legalább egy dalt köszönetképpen. Összeszedtünk néhány igazán szép darabot, hogy megkönnyítsük a választást. A sírás garantált!

Kezdjük is a meghatódottságtól való pityergést azzal a feldolgozással, amit a napokban töltöttek fel a Youtube-ra. Koncz Zsuzsa „Mama”  című dalát dolgozták fel STRAND fesztivál All Stars néven. Olyan neves eladóktól hallhatod, mint Lábas Viki, a Margaret Islandből, Rúzsa Magdi, Horváth Tamás, a Sztárban sztár ötödik évadának nyertese és Járai Márk a Halott Pénzből.

Szintén a napokban látott napvilágot Pély Barna, Artisjus-díjas zenész legújabb klipje, melyben „Rólunk szól” (közösségi anyák napi klip) címmel énekli, hogy

"Egy virágcsokorral kezemben neked dúdolom ezt a dalt
Hálás szívvel emlékezem
Az első szó, az első lépés csak mi rólunk szólt
Csak mi rólunk szól
Az első szó, az első lépés csak mi rólunk szólt
Csak mi rólunk szól"  

Csézy szívmelegendő dala is kihagyhatatlan, már csak azért is, mert oly szépen ad hálát, hogy ettől nemcsak az anyukák szeme lábad könnybe, hanem a feladóké is.

Azoknak, akik inkább a férfi énekesek simogató hangját kedvelik, ajánljuk Pál Dénes „A széltől is óvsz” és Takáts Nikolas „Édesanyám” című dalát.

És végezetül egy örök klasszikus, ami akkor sem maradhat ki a felsorolásból, ha ez nem egy köszöntés, hanem József Attila megemlékezése édesanyjáról a Kávészünet feldolgozásában.

Emlékezzünk, szeressük őket még így távolról is amíg lehet, és ne feledjük, hogy „Az a szó, hogy "édesanyám": ez az Isten neve a gyermekek szívében és ajkán.” (A Holló c. film).

Isten éltesse az édesanyákat!