Programkereső

Mi lesz idén a Fehérvári rendezvényekkel?

  • 2020.06.18.

Ha nyár, akkor fesztivál! Idén teljes szezonból nagyjából egy hónap „műsoridőt” kapnak a nyári rendezvények. Számos esemény elmarad, de sokak közülük új időpontot-, vagy egészen új köntöst kaptak.  Íme, azok a fehérvári programok, amiket már biztosan megrendeznek városunkban:

Öreghegyi Mulatság - 2020. 08. 19.

Szent István ünnepének előestéjén tartják meg az Öreghegyi Mulatságot a Bory-vár előtt. Színes vásári forgatag, szórakoztató műsorok és interaktív játszóház várja az érdeklődőket. A rendezvény elmaradhatatlan része a borrendek felvonulása és bemutatkozása és a hegy lábánál lévő A szőlőműves című szobor koszorúzása.

Helyszín: Bory tér

Bővebb információ.

Alba Regia Jazz Fesztivál - 2020. 08. 22.-2020. 08. 24.

Világhírű külföldi és magyar művészek és fiatal tehetségek produkcióitól lesz hangos a város. Jazz, szving, blues, ragtime, dixieland, bepop, cool, fusion koncertek színesítik augusztus 22-től 24-ig a város mindennapjait. Azoknak, akik szeretik e könnyű dallamokat és finom borokat, mindenképpen ajánlott.

Program: egyelőre nincs róla pontos információ, de érdemes követni közösségi oldalukat, ahol a friss hírekről tájékoztatnak a szervezők.

Helyszín: Zichy liget

Bővebb információ.

EFOTT - 2020. 08. 26. - 2020. 08. 30. 

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai találkozója idén 45. alkalommal is igyekszik különleges koncertsorozattal felejthetetlenné tenni a nyarat. Az EFOTT mindig készül valami olyan produkcióval, ami még nem volt: fellépő-felhozatallal, különleges színpadi show-val, vagy éppen áthangszerelt zenével. Idén Király Viktor idén ad önálló koncertet a rendezvényen!

A jegyek már kaphatók (diákjegyek már csak korlátozott számban!).

Program.

Helyszín: Velencei-tó Északi part – VVSI Evezőspálya – Sukoró

Utazás Székesfehérvárról: 33 km

Kemping lehetőség: van

Bővebb információ.

Fezen Klasszik - 2020. 09. 11. - 2020. 09. 13. 

A Fezen Fesztivál régi-új köntöst kapott a rendkívüli helyzet miatt. Régi, mert az első Fezen időpontjához igazodva szeptember 11-én kezdődik és új, mert a már évek óta megszokott különleges külföldi előadói felhozatal ezúttal kimarad a repertoárból. Klasszikus időpontban tehát, a már jól ismert és bejáratott helyszínen, 3 színpadon, csak hazai előadókkal rendezik meg az eseményt.

A jegyek már kaphatók a Tixa oldalán.

Program: folyamatos feltöltés alatt a Facebookon

Helyszín: Takarodó út

Bővebb információ.

Lecsófőző Vigasság - 2020. 09. 19. 

Fehérvár egyik legjellegzetesebb és leginkább várt családi-, baráti bográcsozós napja, amikor a város apraja-nagyja kivonul az utcára főzni. Színes programok mellett különleges élmény, amikor a belváros lecsóillatba burkolózva ünnepli az ősz köszöntét. Aki már részt vett rajta, sosem feledi, aki pedig még sosem látta, annak melegen ajánlott.
A készülő ételeket a csapatok versenybe is bocsáthatják. S ha így tesznek, érdemes kitenni magukért, mert a legjobb lecsót főző csapatokat értékes nyereményekkel jutalmazzák.

Helyszín: Zichy liget, Dózsa György út, Móri út

Bővebb információ.

Hangolódj rá!